Английските клубове се опитват да попречат на Манчестър Сити да се завърне в Шампионската лига

25.03.2020
 

Отборите вече са направили изявление пред Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана.

Клубовете от Висшата лига се противопоставят на Манчестър Сити пред Спортния арбитражен съд, където клубът обжалва забраната за участие в Шампионската лига, съобщава Daily Mail.

Според съобщенията представители на Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Лестър Сити, Улвърхямптън, Тотнъм Хотспър и Бърнли са наели адвокати, които са написали съвместно заявление до Спортния арбитражен съд за да се лиши отборът на Манчестър Сити от евентуално участие в следващия жребий на Шампионската лига, тъй като наказанието на "гражданите" за нарушаване на финансовия феърплей може да се забави.

Колективна декларация до CAS е изпратена от всички клубове от челната десетка, с изключение на Манчестър Сити и Шефилд Юнайтед. В документа се посочва, че всички клубове категорично възразяват наказанието на "гражданите" да бъде отложено за продължителността на обжалването.

По-рано беше съобщено, че въпреки отлагането на обжалването на Манчестър Сити, УЕФА ще остави изключението в сила.

Миналия месец УЕФА изключи Манчестър Сити от европейските турнири за две години и глоби клуба с 30 милиона евро за нарушаване на финансовия феърплей (FFP) от 2012 до 2016 година.

 
winbet
 

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства