Правила на играта Five Card Draw


Това е първата и една от най-простите форми на покер, която все още се играе от доста хора. Играе се обикновенно от пет или шест играчи.

Тази игра е придобила популярност благодарение на простите си правила. Може да се играе както от начинаещи, така и от професионалисти. Играта включва колода от 52 карти от две до асо. Най-високата карта е асо, а най-ниската е двойка.

По принцип всичко е точно като при Texas Hold'Em без лимит. Целта на играта е да съберете по-висока комбинация от карти в сравнение с опонентите си. Има дилърски бутон (бутон), който както винаги се движи по посока на часовниковата стрелка и показва относителните позиции на играчите. Бутонът е най-добрата позиция, тъй като неговият "собственик" винаги е последният, който действа след флопа.

Palmsbet

Блайндове

Five Card Draw покер се играе с блайндове. Преди да се раздадат картите, първите двама играчи, седящи от лявата страна на дилъра, внасят голям и малък блайнд, за да се сформира начален пот.

Раздаване на картите

На всеки играч на масата се раздават по пет карти, които не трябва да се показват. Преди началото на кръга за теглене има рунд за залагане. Във всеки рунд малкият блайнд залага първи, докато, този на бутона е последен.

Смяна на картите

След първия рунд на залагане всеки останал в играта играч може да смени от една до пет карти или да не смени нито една (оставайки със своите карти). Първи сменя картите си играчът, седящ от лявата страна на дилъра.

Финален кръг

Когато всички са направили своите залози, играчите показват своите карти. Всеки играч показва силата на ръката си и най-силната комбинация прибира пота. Печели играчът с най-добрата ръка.

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства