Гуардиола - за евентуалното обвинение на Бернардо Силва в расизъм

25.09.2019
 

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира проверката на Английската футболна федерация срещу полузащитника Бернардо Силва.

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира проверката на английската футболна федерация срещу полузащитника Бернардо Силва, който беше заподозрян в расизъм към черния защитник Бенджамин Менди.

- Честно казано, не знам какво ще се случи. Те трябва да насочат вниманието си към нещо друго, защото не знаят какъв човек е Силва. Бернардо е един от най-приятните хора, които съм срещал. Той говори четири или пет езика и това най-добре показва колко е отворен. А Менди по принцип е един от най-добрите му приятели. Те са като братя.

Смисълът на снимката, която Бернардо публикува, не беше в цвета на кожата. Ако искат да разследват и да говорят с Бернардо, мисля, че той няма да има нищо против да говори. Но първо трябва да разберете за какъв човек говорите.

Има много подобни случаи с белите хора. Просто виждате герой, който има подобно лице, и го публикувате в социалната мрежа. Мисля, че отговорът на Менди премахва всички въпроси. Те се забавляват помежду си. Може би мога само да ги посъветвам да скрият акаунтите си. Ако нещо се случи заради този случай, това ще бъде грешка. Силва е фантастична личност. Неговият случай няма нищо общо с цвета на кожата, националността или каквото и да е друго “, казва Гуардиола.
 

winbet

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства