Някои неща, които трябва да знаем

Авторитетното издание Wall Street Journal е изчислило, че 100 милиона американци всяка година правят залози за спортни събития в размер на 100 милиарда долара.

Това е напълно естествено за човешката натура. Във всички нас е заложен стремежът за съперничество, рискуване и доказване, че нашите познания и предчувствия са най-верни. Спортните залози дават изход на тези, в някакъв смисъл дори първични желания и нерядко могат, освен нормално удовлетворение да ни носят и материални блага.

Букмейкър - това в известен смисъл е посредник между хора, правещи залози. Но функциите на букмейкърът са по-широки. Той не само приема залозите на играчите, но също така определя величината на печалбата (коефициента) за всеки залог. В този случай той взема участие в играта. Доколкото правилно са поставени коефициентите, зависи и платежоспособността на букмейкъра. Трябва да се прави разлика между букмейкър и тотализатор - вторият само приема залозите на играчите и изплаща печалбите, разпределяйки заложените суми, като заделя определена част за своята работа. В този смисъл печалбата на тотализатора зависи само от обема на получените суми и нищо повече. При букмейкърът е различно. Той е длъжен да изплати печелившите залози, умножени по коефициентите. Тоест букито се старае да предложи коефициенти, при които независимо от изхода на събитието да заделя печалба и затова коригира коефициентите в зависимост от обема на постъпленията от направените залози. От тази гледна точка коефициентите съвсем не зависят само от вероятния изход на дадено събитие, както много предполагат.

Palmsbet

Традиционен или онлаин букмейкър? За предпочитане е да играете в онлайн букмейкъри. Те са по-удобни, поради непрекъснато приемане на залози ( 24/7 ), достъпни са от всяко място, където има PC с интернет и не на последно място, предлагат по-високи коефициенти.

Следните фактори, обикновено се оказват определящи при избор на букмейкър:

- Степента на известност на букмейкъсрската компания.
Много хора предпочитат да се регистрират в най-известните сайтове, напълно игнорирайки по-неизвестни, но напълно конкурентни букмейкъри.

- Коефициентите, предлагани от букмейкърските компании.
Тук трябва да разкрием една тайна, която се състои в следното: въпреки мнението на много играчи, линията предлагана от букито, се явява не прогноза за изхода на събитието, а разпределението на сумите от залози на стотици или дори на хиляди играчи. Това позволява на букмейкърите да гарантира своята печалба и своята платежоспособност.

- Тъй като Вие залагате собствени средства е необходим трезвен разчет и стриктно планиране.
Много начинаещи напълно забравят, за каквито и да е ограничения, след няколко печеливши залога. Тази стратегия (или липсата на такава) е твърде рискована. Винаги внимателно преценявайте размерът на сумата за определен залог.

- Не очаквайте чудеса.
Трябва да знаете, че не е задължително да направите залог, веднага след като сте се регистрирали. Успешни са тези залози, които са направени след дисциплиниран и анализиран подход и са разчетени в дългосрочен план.

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства