Манчестър Сити обвини Арсенал в заговор

30.03.2020
 

Босовете на Манчестър Сити са сигурни, че Арсенал стои зад кампанията срещу техния клуб.

Ръководството на Манчестър Сити смята, че лондонският Арсенал е инициаторът на колективната декларация пред Спортния арбитражен съд (CAS) срещу „гражданите“, пише Daily Mirror.

През февруари Сити беше отстранен от европейските турнири за два сезона поради нарушения на финансовия феърплей и измами със спонсори, както и глобен с 30 милиона евро. Клубът обжалва в CAS. Преди няколко дни бе съобщено, че осем топ клуба от Висшата лига са се обърнали към адвокати за помощ, за да напишат съвместно изявление към CAS, за да попречат на Манчестър Сити да участва в следващото издание на Шампионската лига.

Обжалването пред Спортния арбитражен съд се забавя поради пандемията.

Ръководството на Ман Сити смята, че основният подбудител на конспирацията е Арсенал, който се интересува от това петия отбор от Висшата лига да получи право на участие в Шампионската лига. Артилеристите отричат ​​всички обвинения.

В момента сезонът на английската Висша лига е спрян до 30 април поради разпространението на "COVID-19". След 28 изиграни мача, Манчестър Сити има 57 точки и заема 2-ро място в класирането. Арсенал с 40 точки е на 9-та позиция, на 5 точки от петото място.

 
winbet

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства