Назрява конфликт в италианския футбол

17.03.2020
 

Клубовете от Серия А и Б не искат да плащат заплати по време на спирането на сезона.

Ръководствата на клубовете от Серия А няма да изплащат заплати на футболистите по време на паузата в първенството, причинена от разпространението на коронавирусът "COVID-19".

Това съобщи италианският журналист Николо Скира. Според него по този начин президентите на клубовете искат да намалят до минимум загубите заради прекъсването на сезона. Президенти на клубовете от Серия Б също предприемат подобна инициатива. Забелязва се, че асоциацията на футболистите вече се е изказала против тази идея.

От своя страна клубовете и Асоциацията на футболистите работят по колективен договор, според който условията на договорите и наемите на играчите, изтичащи на 30 юни, могат да бъдат удължени до 15 юли.

На 10 март италианското правителство прекрати всички спортни събития в страната. Тази мярка е валидна до 3 април. По-рано беше отбелязано, че сезонът в Серия А ще се възобнови не по-рано от началото на май.

В момента на прекъсването на Серия А лидер е Ювентус, с 63 точки. Втори е Лацио с 62 точки. И двата отбора имат изиграни по 26 мача. На трето място е Интер, който има проведени 25 мача. Отборът от Милано има 54 точки.

Италия е лидер сред европейските страни по брой на заразените с коронавирусната инфекция. Страната регистрира 27 980 случая на заразени с инфекцията.

La Lega di #SerieA ha fissato la dead-line per far ripartire il campionato: 9 maggio con la possibilità di giocare sino a metà luglio. I club lavorano con l’#AIC a un accordo collettivo per prolungare i contratti e i prestiti in scadenza il 30 giugno al 15 luglio. #CoVid_19

— Nicolò Schira (@NicoSchira) March 16, 2020
 
winbet
 

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства