Стратегии при залозите - с какво да започнем?

В спортните залози, както и в живота изобщо, е важно да си поставим цел. Затова първо помислете как бихте искали да играете.

Определете своята склонност към риска, тоест способни ли сте да залагате на по-високи коефициенти или предпочитате да залагате на по-ниски коефициенти, които ще ви гарантират малки печалби. Готови ли сте да следвате една дългосрочна стратегия, тоест да залагате на събития, които няма да ви донесат печалба от всеки залог, но когато даден залог е печеливш да покрие всичките ви предишни загуби. Въпросът е ще имате ли търпение да дочакате този момент или ще промените стратегията си? Играчите които не достигат до края на дългосрочната стратегия, обикновено предпочитат малкорискувани залози за фаворитите и печелят по-често, но по-малко, така че понякога е възможно да загубят всичките си печеливши залози и дори да се окажат на минус.

Всеки опитен играч знае, че без изградена стратегия рано или късно ще фалира. За да постигнете положителен резултат от залозите си е необходимо да имате определена стратегия за залози. По долу сме дали няколко от най-известните и популярни стратегии.

winbet

- Определете за какво играете.
Мого хора правят залози просто, за да гледат футболни срещи или други спортни състезания по телевизията, което е нормално. Те не се интересуват много, дали ще спечелят или ще загубят. За тях това е само един вид развлечение, затова тези хора не правят залози регулярно. Тяхната противоположност са професионалните играчи, които играят с цел печалба от залозите. Ако играете не само за развлечение, а сцел да получите някакъв доход, критерият за вашите залози трябва да е не количеството на спечелените залози, сравнени с това на загубените, а баланса на средствата ви, тоест увеличаване на доходите ви.

- Точно определете каква сума сте готови да заделите за залози /примерно месечно/.
Не правете залози със суми определени за други неща.

- Правете залози само за събития, за които имате достатъчно познания.
Избягвайте съвети от приятели или слухове за за вероятен изход на дадена среща. Прогнозите на типстърите (Tipsters) от различни интернет сайтове са полезни, само ако историята на техните прогнози показва положителен баланс. Но и тук не залагайте на неизвестни за вас състезания.

Всяка online букмейкърска компания предлага история на залозите ви и е добре там да си проверявате залозите, които сте загубили и да анализирате грешките си.

- Проверете колкото се може повече букмейкърски компании и се запознайте с правилата им.
При всяка компания може да има известни нюанси, които са от голямо значение и могат да повлияят на изхода от даден залог ( например, залагате за равенство при хокеен мач с твърда увереност, че залогът е разчетен в рамките на редовното време, а да се окаже, че в тази компания залозите включват и допълнителното време /overtime/). Всички непознати за вас правила трябва да проучите индивидуално за всяка компания. След това проверете в достатъчно богат на спортни събития ден (обикновено почивните дни) и сравнете линиите на различни букмейкъри за едни и същи срещи. Вижте в коя компания предлагат по-богат избор на събития, къде са по-високи коефициентите и т. н. т. На база тази информация решете в кои компании ще правите залози.

- След това известно време (една-две седмици) правете фиктивни залози, тоест правете залозите си на лист хартия, или опитайте да прогнозирате в тази игра с безплатни прогнози.
Така ще можете да оцените нивото, на което сте, и да коригирате евентуално надценяване на вашите прогностични възмножности. След като установите прогностичното си ниво, вече спокойно може да започнете и реални залози. Винаги, когато смятате да промените стратегията си, по-добре я протренирате на хартия, като не правите залози с реални пари.

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства