Как да управляваме капитала, правейки спортни залози

Както във всичко останало, в спортните залози е много важен оборотния капитал, който трябва да се увеличава, а не да се намалява.

За залози използвайте пари, които не сте предвидили за други неща, т.е. свободни пари, които може да си позволите. Както във всеки друг бизнес те може да не ви донесат бърза възвращаемост.

Тук няма да разглеждаме стратегията Martingale или други подобни силно рискови стратегии. Размерът на Вашите залози трябва да е такъв, че в случай на серия от загубени залози, Вие спокойно ще можете да продължите да залагате, т.е. трябва да залагате малка част от общата си банка.

Palmsbet

Вариант едно:

Винаги залагайте една и съща сума от Вашият начален капитал, оптимално 1 - 2%. Това означава, че ще може да правите достатъчно много залози, за да откриете и утвърдите една успешна стратегия, независимо от късмета и уменията Ви. А когато капиталът Ви се увличи един път и половина, може да увеличите тази сума. Тоест имали сте банка от 100 лв. и сте залагали по 2 лева. Банката Ви се е увеличила от залози на 150 лв. — започвате да залагате по 3 лева - увеличава се на 200 лв. - 4 лева.

подвариант: понякога, ако имате причина за по-голяма увереност за успех, може да покачите залозите до 5%. Въведете няколко колонки — със залози по 1 или 2 процента, а тези, в които сте по-уверени — по 5%. Това се нарича flat залог (от англ. "плосък").

Вариант две:

Фиксиран процент от капитала, тоест Вие залагате винаги по 2% от капитала, с който разполагате към момента. Ако Вашият капитал расте, сумата на залога ще расте също, ако пада — намалява сумата на залога. Ако уменията Ви са достатъчно добри, можете да използвате тази стратегия успешно за постоянно увеличаване на капитала си. В противен случай, вашата банка, бавно постепенно ще намалява, оставяйки Ви шанс да подобрите прогнозите си.

Също така може да разделите капитала си на две части — за залози със фиксирана сума и с определен процент: В резултат на което ще видите, кое е по-изгодно за Вас.

Ето няколко съвета:

– Не възприемайте залозите, като път за бързо забогатяване

– Избягвайте изкушението да компенсирате загубени залози, като увеличавате сумата на бъдещите залози след такава загуба. Много скоро такава стратегия ща доведе до загуба на банката Ви

– Анализирайте своите успехи и загуби.

– Следете за времето и размера на изразходваните суми.

– Строго се придържайте към избраната от Вас стратегия.

Европа

Америка

Азия

Африка

Други

Европейски първенства

Световни първенства